Prilika za sopstveni biznis

14/02/2020

Dan, 14.02.2020. godine

BIJELO POLjE – Zavod za zapošljavanje Crne Gore objaviće krajem marta drugi Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za samozapošljavanje vrijednosti od tri do 7, 5 hiljada eura, najavio je u Bijelom Polju direktor Suljo Mustafić. On je sa promocije 3,5 miliona eura vrijednog Programa grantova za samozapošljavanje, prvog direktnog granta iz fondova Evropske unije, poručio da će u drugom pozivu priliku da se prijave imati sva nezaposlena lica koja se nalaze na evidenciji Zavoda za zapošljavanje najmanje četiri mjeseca.

– Svim nezaposlenim licima sa evidencije, sa naglaskom na mlade, žene i dugotrajno nezaposlene, omogućavamo da na vrijeme dobiju sve detaljne informacije o uslovima učešća, neophodnoj dokumentaciji, rokovima kao i o pravima i obavezama korisnika – naglasio je Mustafić i pozvao sve koji su voljni da pokušaju da pokrenu svoj biznis da apliciraju za podsticajna bespovratna sredstva.

– Razmislite koje su vaše vještine i najveće snage, u čemu ste dobri. To može biti odlična polazna tačka za pronalaženje poslovne ideje. Osnivanjem sopstvenih preduzeća zaposlićete i sebe i druge – poručio je Mustafić napomenuvši da je u prvom pozivu 135 lica predalo zahtjev za dodjelu bespovratnih sredstava, a da su evaluatori pozitivno ocijenili 108 podnesenih zahtjeva.

Mustafić je podsjetio da se na području bjelopoljske opštine nalazi 3.370 nezaposlenih, te da je stop registrovane nezaposlenosti i dalje iznad državnog prosjeka.

– Skoro polovina nezaposlenih u ovom gradu su žene, odnosno 2.029 odsto. Među nezaposlenima je svaki šesti je iz kategorije mladih, a gotovo 70 odsto je dugotrajno nezaposlenih – naveo je Mustafić. M.N.

Originalni članak možete preuzeti ovdje.