Crnogorci zainteresovani za rad u auto-industriji

04/01/2017

Dnevne novine, subota 31.12.2016.
Slovačka traži 150 radnika iz Crne Gore


Za potrebe auto-industrije u Slovačkoj, Personalna agencija Labeo traži 150 radnika iz Crne Gore. Zavod za zapošljavanje poziva lica sa evidencije nezaposlenih, zainteresovana za rad u Slovačkoj, da se prijave svojim savjetodavcima u mjestu boravka. Riječ je o legalnim radnim migracijama.
Interesovanje za odlazak u Slovačku iskazalo je blizu 300 nezaposlenih iz Podgorice, Bijelog Polja, Pljevalja, Berana, Bara, Nikšića, Danilovgrada… Intervjui su planirani u Crnoj Gori od 9. 13. januara 2017. Tada je predviđeno i potpisivanje Memoranduma o saradnji između Zavoda za zapošljavanje i Agencije “Labeo”, koja ima licencu resornog ministarstva Slovačke.


Personalna agencija Labeo traži operatere proizvodnje i pomoćne radnike u automobilskoj industriji. Praksa nije potrebna, poslodavac obučava. Traže se radnici sa osnovnim obrazovanjem, zanatom, maturom, višim obrazovanjem. Zarada je 650 eura bruto (neto 516), a nakon tromjesečnog probnog perioda 750 eura (neto 586). Obezbijeđen je besplatni smještaj i besplatni prevoz do i sa radnog mjesta. Smještaj je u zajedničkim prostorijama tipa studentski dom. Benefiti, kako je navedeno u ponudi, su: obezbjedena socijalna it zdravstvena zaštita (stomatološka zaštita nije obezbjeđena), naknada u vidu ekstra plate po isteku 12-mjesečnog ugovora, ekstra plaćanje za prekovremene sate, božićni pokloni za njegovu/njenu porodicu, 30% sredstava za refundaciju avionske karte (u slučaju 12-mjesečnog ugovora i kartu treba da kupi naša kompanija).
Agencija pruža asistenciju pri vađenju viza, radnih dozvola, boravišnih dozvola, otvaranje žiro računa. Datum početka rada je 16. januar 2017. Ugovori o radu, na šest i 12 mjeseci, biće potpisani u Podgorici.


Originalni članak možete preuzeti  ovdje