Edukaciji iz poslovnih vještina prisustvovalo 25 nezaposlenih lica

05/12/2019

Dnevne novine, 05.12.2019. godine

Specijalistička obuka i edukacija iz oblasti poslovnih vještina održana je u prostorijama Biroa rada Nikšić. Edukaciji je prisustvovalo oko 25 nezaposlenih lica koja su zainteresovana za bavljenje preduzetništvom, odnosno osoba koje su uz pomoć sredstava Zavoda za zapošljavanje Crne Gore razvile sopstveni biznis ili namjeravaju proširiti već postojeći.

“U okviru aktivnosti nefinansijske podrške privatnom biznisu, Zavod za zapošljavanje Crne Gore već duži period sprovodi program obuke iz oblasti preduzetništva. U Nikšiću je održana edukacija za unapređenje poslovnih vještina. Predavač je bio dr Vasilije Kostić, ispred ‘New Consulting’ d.o.o., izabranog na javnom konkursu za izvođača projekta ‘Program specijalističke obuke i edukacije iz oblasti poslovnih vještina korisnika kredita Zavoda za zapošljavanje Crne Gore’. On je govorio o poslovnim vještinama, profilu uspješne firme, značaju poznavanja tržišta, kupaca i konkurencije”, kazala samostalna savjetnica za mjere APZ u Birou rada Nikšić Vera Radulović.

Ona je dodala da je specijalistička obuka prošla u veoma dinamičnoj atmosferi. “Svi prisutni su aktivno učestvovali u radu i sugestijama, pitanjima i komentarima doprinijeli uspješnom radu. Osnovne oblasti na kojima je bio poseban akcenat su osnove preduzetništva, značaj menadžerskog vođstva u firmi, shvatanje potreba kupaca, ispitivanje tržišta i konkurencije i drugo”, istakla je Radulović. Ciljna grupa specijalističkih obuka i edukacije iz oblasti poslovnih vještina su postojeća i buduća pravna lica i preduzetnici. Obuke, u trajanju od dva dana, pokazale su se kao značajna pomoć početnicima u biznisu i svim zainteresovanima koji žele upotpuniti svoja znanja iz ove oblasti pa će biti organizovane u svim područnim jedinicama Zavoda za zapošljavanje Crne Gore.

Originalni članak možete preuzeti ovdje.