Održana prva sjednica Upravnog odbora Programa grantova za samozapošljavanje

16/10/2019

Prva sjednica Upravnog odbora za trogodišnji “Program grantova za samozapošljavanje”, koji se sprovodi u okviru Sektorskog operativnog programa za zapošljavanje, obrazovanje i socijalnu zaštitu (2015-2017) održana je danas, 16. oktobra 2019. godine, u Zavodu za zapošljavanje Crne Gore.

Sjednici Upravnog odbora prisustvovali su predstavnici Zavoda za zapošljavanje Crne Gore, Ministarstva rada i socijalnog staranja Crne Gore – Direktorata za tržište rada i zapošljavanje i Direktorata za programiranje i implementaciju EU fondova, Kancelarije za evropske integracije Crne Gore i Delegacije Evropske Unije u Crnoj Gori.

Na sjednici je predstavljen dosadašnji tok Programa grantova za samozapošljavanje, dat je presjek informacija iz područnih jedinica Zavoda dva dana nakon objavljivanja prvog Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava za samozapošljavanje, a teme su bile i povezanost sa EU projektom “Tehnička pomoć za praćenje i evaluaciju aktivnih mjera tržišta rada”, kao i naredni koraci, izazovi i očekivanja u vezi sa sprovođenjem Programa.