Pozivaju nezaposlene da pokrenu biznis

17/02/2020

Dan, 17.02.2020. godine

Direktor Zavoda za zapošljavanje Crne Gore Suljo Mustafić sa saradnicima predstavio je u Rožajama zainteresovanim građanima ove i opštine Petnjica program grantova za samozapošljavanje kroz bespovratna sredstva u iznosu od 3.000 do 7.500 eura.

Mustafić je istakao da ZZZCG, Vlada i njeni resori pokazuju posvećenost na planu razvoja sjevera. – Na evidenciji nezaposlenih u Rožajama imamo 3.270 nezaposlenih a u Petnjici je nezaposleno 590 osoba. Više od 50 odsto nezaposlenih su žene, a 15 procenata, odnosno 22 odsto nezaposlenih su mladi. Gotovo 70 procenata nezaposlenih čine dugotrajno nezaposlena lica u Rožajama i Petnjici – rekao je Mustafić, ističući da upravo zbog velike nezaposlenosti rade na animaciji i motivisanju, te podsticanju nezaposlenih kako bi pokrenuli svoj biznis.

– Namjera nam je da podstaknemo razvoj preduzetništva u cilju otvaranja novih radnih mjesta i razvoja ovog kraja. Zavod će krajem marta objaviti drugi javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za samozapošljavanje vrijednih takođe između 3.000 i 7.500 eura po jednom aplikantu. Pravo da apliciraju imaju sva nezaposlena lica koja se nalaze na evidenciji nezaposlenih najmanje četiri mjeseca od dana objavljivanja konkursa, pa ih pozivamo da se prijave na oglas i na taj način pokrenu vlastiti biznis – rekao je Mustafić, ističući da svi koji budu imali dobru biznis ideju, mogu da se nadaju sredstvima iz ovog granta. V.Ra.

Originalni članak možete preuzeti ovdje.