Prilika za nezaposlene da dobiju od tri do 7,5 hiljada eura

15/04/2021

Pobjeda, 15. april 2021.

PODGORICA-Zavod za zapošljavanje Crne Gore objaviće u petak, 16. aprila, treći Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za samozapošljavanje nezaposlenim licima sa evidencije ZZZCG.

Bespovratna sredstva se finansiraju iz Projekta “Program grantova za samozapošljavanje koji je dio 18 miliona vrijednog Programa EU-CG za zapošljavanje, obrazovanje i socijalnu zaštitu (SOPEES) koji se finansira iz pretpristupnih fondova EU (IPAII). Pravo da se prijavi na Poziv ima svako nezaposleno lica koje je na evidenciji Zavoda za zapošljavanje Crne Gore, najmanje četiri mjeseca u kontinuitetu, na dan objave Poziva, što predstavlja eliminatorni uslov. Nezaposlena lica, nakon toga, ulaze u proces apliciranja koji se na samom startu sastoji od trodnevnih obaveznih Info-motivacionih radionica. Na njima će nezaposleni dobiti sve potrebne informacije vezane za Javni poziv i “Program grantova za samozapošljavanje”, kao i uputstva i smjernice za pisanje svojih biznis planova.

Bespovratna sredstva u iznosu od 3 do 7,5 hiljada eura, kroz tri jednogodišnja ciklusa, biće dodijeljena za otvaranje minimum 400 novih radnih mjesta, odnosno preduzeća. U okviru prvog i drugog Javnog poziva sklopljeno je 308 ugovora sa ZZZCG. Stoga, se pozivaju svi koji do sada nijesu pokušali da se otisnu u preduzetničke vode da iskoriste ovu priliku i apliciraju za treći Javni pozivgrantova za samozapošljavanje. Ugovaračka institucija “Programa grantova za samozapošljavanje” je Direktorat za ugovaranje i finansiranje EU pomoći dok je ZZZCG odgovaran za njegovu implementaciju u saradnji sa Ministarstvom ekonomskog razvoja i Ministarstvom finansija i socijalnog staranja uz podršku Delegacije EU u Crnoj Gori.

Originalni članak možete preuzeti ovdje.