Šansa za posao

28/09/2017

Dan, 28.09.2017. godine

Bijelo Polje – U velikoj sali Opštine juče je održan edukativni seminar ,,Šansa za posao” koji je organizovao Investiciono-razvojni fond u saradnji sa Opštinom Bijelo Polje i Zavodom za zapošljavanje Crne Gore.

Sansa za posao-1-s

Potpredsjednica Opštine Bijelo Polje Nemša Omerhodžić je kazala da je Opština od 2013. godine proglasila četiri biznis zone.

– Danas u tim zonama imamo tri nove i veoma značajne fabrike. To su Pelengić trejd, fabrika za proizvodnju peleta koja već radi punim kapacitetom, fabrika za prozvodnju bezdimno sušenog mesa “Mesopromet”, koja će biti otvorena u petak, 29. septembra, i Milkraft mljekara u Pavinom Polju, gdje radovi ulaze u završnu fazu. Opština Bijelo Polje je prva u Crnoj Gori koja je 2012. godine napravila lokalni agrobudžet i svo to vrijeme realizuje čitav set podsticajnih mjera u poljoprivredi. U saradnji sa Zavodom za zapošljavanje u kontinuitetu brinemo o teže zaposlenim licima kroz javne radove, kroz programe geronto domaćica i o invalidima rada -kazala je Omerhodžić.Predsjednik Odbora direktora Investiciono razvojnog fonda Zoran Vukčević kazao je da je u Bijelom Polju održana prezentacija zajedničke ponude prije svega namijenjene nezaposlenima.

– Ciljna grupa su prije svega žene u biznisu, tehnološki viškovi, ali i visokoškolci koji se nalaze na evidenciji Zavoda za zapošljavanje. Naša ideja je da ove dvije institucije zajedno integrišu svoje kapacitete, i da im obezbijedimo nefinansijsku podršku koja se prije svega sastoji u obezbjeđivanju neophodnog znanja za otpočinjanje biznisa i naravno finansijsku podršku IRF-a.

Direktor Zavoda za zapošljavanje Crne Gore Suljo Mustafić rekao je da je Zavod sa Investiciono-razvojnim fondom potpisao sporazum koji je temelj dugoročne saradnje IRF-a i Zavoda za zapošljavanje.

– Zavod za zapošljavanje ima i sopstvenu kreditnu liniju koja je, istini za volju, ograničena i koja nudi kredite od pet do 15 hiljada po prilično povoljnim uslovima – kazao je Mustafić.M.N.

Članak možete preuzeti ovdje.