Za pokretanje biznisa od 3.000 do 7.500

15/10/2019

Dan, 15.10.2019. godine

Prioritet su dugotrajno nezaposlena lica, mladi i žene

Nezaposlena lica koja se nalaze na evidenciji Zavoda za zapošljavanje (ZZZ) najmanje šest mjeseci, sa naglaskom na mlade, žene i dugotrajno nezaposlene, mogu konkurisati na javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava od 3.000 do 7.500 eura za samozapošljavanje i pokretanje sopstvenog biznisa, koji je juče objavio ZZZ. Na konferenciji za novinare juče je saopšteno da će taj novac, kroz tri jednogodišnja ciklusa, biti dodijeljen za više od 400 korisnika grantova za samozapošljavanje, odnosno više od 400 novih biznisa, odnosno najmanje 140 po pozivu.

Direktor Zavoda Suljo Mustafić kazao je da je dugotraja nezaposlenost i dalje jedan od ključnih izazova na tržištu rada, naročito među mladima.

– Priliku da se prijave imaju sva nezaposlena lica koja se nalaze na evidenciji Zavoda najmanje šest mjeseci na dan objavljivanja poziva, sa naglaskom na mlade, žene i dugotrajno nezaposlene. Zato pozivam sve, koji su voljni da pokušaju da pokrenu svoj biznis, da se informišu u biroima rada širom Crne Gore kao i na sajtu Zavoda – poručio je Mustafić.

Osim finansijske podrške Zavod će, kako je rekao, kao servis blizak građanima, kandidatima obezbijediti obuku i savjetovanje prilikom prijavljivanja i u toku implementacije. On je rekao da će svi projektni predlozi koji budu prihvatljivi biti proslijeđeni na dalje razmatranje i ocjenu kvaliteta.

Originalni članak možete preuzeti ovdje.