Zaposliće 45 majki koje su izgubile posao tokom korone

14/05/2021

Dnevne novine, 14. maj 2021. godine

Pilot projektom Aktiviranje žena očekuje se da će, posredstvom Zavoda za zapošljavanje Crne Gore (ZZZCG), posao uskoro naći 30 žena iz Podgorice i 15 iz Bijelog Polja, koje imaju djecu predškolskog uzrasta, stare su između 25 i 34 godine, a prijavile su se na biro rada nakon početka pandemije COVID-19, prenosi portal Roditelji.me.

Kako bi počela realizacija tog projekta, koji Zavod sprovodi u saradnji sa Međunarodnom organizacijom rada, 5. aprila je objavljen javni poziv poslodavcima za realizaciju obuke na radnom mjestu koji je bio otvoren do 25. aprila. Zbog nedovoljnog interesovanja poslodavaca da učestvuju u ovom projektu, ZZZCG je, kako su kazali, produžio poziv poslodavcima do 7. maja.

“Nakon isteka ovog perioda, četiri poslodavca su iskazala interesovanje za realizaciju obuke na radnom mjestu za 14 žena”, rekli su u Zavodu, gdje trenutno utvrđuju i koji su razlozi nedovoljnog interesovanja poslodavaca za ovaj projekat, uz podsjećanje da je projektom predviđeno upošljavanje 45 žena.

Originalni članak možete preuzeti ovdje.