Kao prodavci auto djelova radiće dvije osobe sa invaliditetom

25/05/2020

Dan, 24.05.2020. godine

BIJELO POLjE – Dvije osobe sa invaliditetom nakon završetka projekta Obukom do posla i socijalizacije nastaviće da rade u firmama Auto Suki i Favorit Auto- centar, saopšteno je na završnoj konferenciji za medije. Kako je saopštila koordinatorka projekta Ansela Suljević OSI će biti angažovane kao prodavci auto djelova, a radni odnos će im biti produžen na minimum još devet mjeseci.

Suljević je podsjetila da su oni, zajedno sa ostalim osobama sa invaliditetom, prošli obuku obuku za auto mehaničara, prodavca auto djelova i instalatere auto klime.

-Tokom trajanja projekta šest osoba sa invaliditetom je uspješno završilo obuku, a nakon toga njih četvoro je zapošljeno na period od pet mjeseci. Odlično su se svi snašli u novom radnom okruženju, a njihovim angažmanom zadovoljni su i poslodavci, tako da će njih dvoje i po završetku projekta nastaviti da rade- kazala je Suljević, podsjećajući da je cilj projekta i bio smanjenje socijalne isključenosti OSI.

Jedan od učesnika projekta, Ferid Ljuca, saopštio je da je jako zadovoljna stečenim znanjem, koje će mu svakako koristiti prilikom traženja posla. -Zahvalan sam svima, kako mentorima i instruktorima, tako i realizatorima projekta. Ovo je jedno veliko iskustvo za sve nas, mnogo nam je značilo i iskreno se nadam da će opet biti ovakvih projekata-kaže Ljuca. M.N. Uskoro novi javni poziv Vesna Vujisić iz Zavoda za zapošljavanje Crne Gore, koji je i podržao realizaciju projekta, kazala je da su rezultati odlični.

-Projekat je uspješno realizovan, sve planirane aktivnosti su odrađane u rokovima i kvalitetno, lica sa invaliditetom koja su bila angažovana u ovom projektu su zaista dosta toga naučila, zadovoljni su, što je svakako i najvažnije – kazala je Vujisić, podsjećajući da je ukupna vrijednost projekta oko 47. 000 eura. Ona je napomenula da bi ovih dana trebao da izađe novi javni poziv gdje će se poslodavci i nevladni sketor prijaviti u cilju obučavanja i zapošljavanja OSI.

Originalni članak možete preuzeti ovdje.