Korisnici materijalnog obezbjeđenja dobice šansu da se zaposle

21/09/2017

Pobjeda, 21.09.2017. godine

PODGORICA Primjena novih metoda rada između Zavoda za zapošljavanje i centara za socijalni rad, što podrazumijeva formiranje multidisciplinarnih timova, predstavlja jednu vrstu personalizovanja pristupa osjetljivim ciljnim grupama i na taj način će se povećati zaposlenost i unaprijediti socijalna integracija.

Korisnici materijalnog obezbjedjenja dobice novu sansu-1-s

To je, na završnoj konferenciji projekta “Saradnja između Zavoda za zapošljavanje Crne Gore i centara za socijalni rad, kazao ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić, uz podsjećanje da se program finansira iz instrumenta za pretpristupnu pomoć.

– Glavni cilj je da se radno sposobnim korisnicima materijalnog obezbjeđenja porodice pruže kvalitetnije usluge istakao je Purišić.

Poboljšanje vještina, kako je rekao, povećaće zaposlenost i unaprijediti socijalnu integraciju osoba sa invalididtetom i pripadnika RAE populacije.

Generalni direktor Direktorata za socijalno staranje i dječju zaštitu Goran Kuševija istakao je da osobe u nepovoljnoj socijalnoj situaciji, da bi integracija bila održiva, treba da dobiju podršku iz različitih izvora, kao što su personalizovanje zapošljavanja i socijalne usluge.

– Opredijeljenost Vlade je da rješava pitanje zapošljavanja osoba sa invaliditetom i pripadnika RAE populacije zbog njihove izloženosti socijalnoj isključenosti kazao je Kuševija.

Direktor Zavoda za zapošljavanje Suljo Mustafić istakao je da ova ustanova podržava svako partnerstvo koje donosi novine i pomake vezane za kretanje na tržištu rada.

– Socijalna aktivacija potpuno je nov pristup ovom problemu čije će metode i taktike unaprijediti postojeće politike kako bi se socijalno isključenim osobama pomoglo u njihovom osnaživanju i razvoju sposobnosti za socijalnu uključenost i zapošljavanje kazao je Mustafić.

Članak možete preuzeti ovdje.