Obuka mladih u oblasti marketinga i biznisa

04/01/2017

Dnevne novine, subota 31.12.2016.
Projekat ZZZCG i UPCG dobio sredstva iz evropskih fondova


Zavod za zapošljavanje i Unija poslodavaca Crne Gore partneri su na projektu “Mladi su budućnost Crne Gore”. Projekat se finansira iz fondova Evropske unije. Zavod za zapošljavanje i Unija poslodavaca pozivaju sve zainteresovane mlade nezaposlene sa teritorije Crne Gore da se prijave za programe obuke u trajanju od dva mjeseca.

Projektom je predviđena obuka za 100 nezaposlenih, a obavljaće se u dva segmenta. Prvi mjesec su motivacioni treninzi. Nakon toga, polaznici se dijele u dvije grupe koje će imati mogućnost da dodatno unaprijede znanja iz sljedećih oblasti, i to: 60 polaznika mjesec praktičnih obuka iz oblasti odnosa sa javnošću, marketinga i prodaje (ukupno 96 sati); 40 polaznika mjesec praktične obuke za sticanje preduzetničkih vještina za otpočinjanja sopstvenog biznisa (ukupno 96 sati).

Nakon završene obuke, 15 kandidata (iz prve grupe od 60 plaznika) će imati mogućnost dodatnog usavršavanja svojih vještina kod poslodavca u trajanju od minimum tri mjeseca, a 10 najboljih biznis ideja, tj. polaznika koji otpočnu svoj biznis će biti podržano ne-finansijskim grantovima u iznosu od 1.000 eura. Krajnji cilj obuke je osposobljavanje polaznika za: samostalan rad u oblasti PR-a, marketinga, internet marketinga, i prodaje, te za samostalno otvaranje preduzeća, samostalnu pripremu biznis plana. Uslov za učešće u programu je da nezaposlena lica ne budu starija od 35 godina, da su zainteresovana za pomenute oblasti, te da posjeduju ideje za otpočinjanje biznisa. Polovina učesnika u programu biće žene.


Originalni članak možete preuzeti ovdje