Prezentacija poslodavaca i informacije za poslodavce

Prezentacija poslodavaca i informacije za poslodavce


Ako su Vam, kao poslodavcu s kojim bi Zavod za zapošljavanje želio sarađivati, potrebni sezonski radnici (kuvari, konobari, serviri, poslastičari, kelneri, turistički tehničari, sobarice, pomoćni radnici u kuhinji, recepcioneri, vrtlari i drugi), pozivamo Vas da nam se s povjerenjem obratite.

Prilikom odabira potrebne radne snage, naši će Vam saradnici brzo, profesionalno i efikasno u tome pomoći, jer smo za Vas pripremili sve neophodne podatke o njima: o njihovom obrazovanju, obuci, znanju stranih jezika, opštoj informisanosti i motivisanosti za posao.

Mi smo ih, dakle, već ranije pripremili za rad u sezoni. Značajan broj njih je prošao obuku kod renomiranih poslodavaca koji su najbolja preporuka da im budu povjereni poslovi za koje su obučeni.

Šta Vam nudimo?

U svim biroima rada Zavoda za zapošljavanje Crne Gore organizovane su službe za rad sa poslodavcima, koje su u funkciji svakodnevnog pružanja informacija i kvalitenog servisa poslodavcima. Pružamo Vam široku lepezu usluga:

  • besplatno oglašavanje slobodnih radnih mjesta,
  • profesionalni odabir lica shodno Vašim potrebama,
  • učešće u finansiranju pripreme za sezonsko zapošljavanje (obuke) itd.

Obzirom na to da Zavod za zapošljavanje Crne Gore posjeduje kvalitetnu bazu podataka o formalnom obrazovanju, znanju stranih jezika, interesovanju i motivisanosti nezaposlenih lica zainteresiranih za rad na sezonskim poslovima, naši savjetnici za rad sa poslodavcima će Vam dati konkretne podatke o trenutnoj ponudi sezonskih radnika iz evidencije nezaposlenih, obaviti predselekciju zainteresovanih kandidata, i, ukoliko to želite, organizovati selekciju u našim prostorijama. Ovaj sektor, u ličnom kontaktu sa Vama ali i iz Ankete poslodavaca koju kontinuirano sprovodimo svake godine, prikuplja podatke o Vašim kadrovskim potrebama i uslovima zapošljavanja sezonske radne snage i pruža informacije o raspoloživim kadrovima na evidenciji, a sve u cilju usklađivanja ponude i tražnje na sezonskom tržištu rada.

Da bi podstakla poslodavce da zapošljavaju domaću radnu snagu, Vlada Crne Gore redovno odvaja značajna sredstva za subvencijama za zapošljavanje određenih kategorija nezaposlenih lica, gdje spadaju i nezaposlena lica koja su angažovana  na obavljanju sezonskih poslova. Zato iskoristite i ovu povoljnost!

Nadamo se, da ćemo, obezbjeđenjem kvalitetne radne snage, legalnog zaposlenja i prava koja proističu iz toga, pridobiti Vaše povjerenje i doprinijeti uspješnoj turističkoj sezoni. Naravno, ovdje očekujemo i Vašu aktivnu podršku.

U ponudi đaci i studenti

Obzirom da na evidenciji crnogorskog Zavoda za zapošljavanje nema dovoljno radne snage za potrebe sezonskog tržišta rada, na raspolaganju su Vam i mladi ljudi, đaci i studenti. Dakle, Zavod za zapošljavanje, svake godine, regrutuje i mlade ljude zainteresovane za sezonski posao, s ciljem da se nadomjesti nedostatak neophodne radne snage, kada su u pitanju pomoćni poslovi. Ovakav projekat se realizuje u razvijenim evropskim zemaljama i zemaljama iz okruženja, koje se u rješavanju problema sezonskog zapošljavanja značajno oslanjaju na svoje mlade građane, prvenstveno srednjoškolce i studente. Sigurni smo da naši mladi ljudi mogu ponuditi sličan kvalitet kao njihovi vršnjaci u razvijenim državama i da se Crna Gora može osloniti na njih i po pitanju sezonskog zapošljavanja.

Brošuru namijenjenu poslodavcima možete preuzeti ovdje.

Poslodavac  Azul Beach Resort Montenegro by Karisma iskazao je potrebu za zapošljavanjem velikog broja sezonskih radnika u hotelskom kompleksu koji se nalazi u Ulcinju.

Poslodavac je tražio usluge Zavoda za zapošljavanje Crne Gore u posredovanju pri objezbjeđivanju domaće  radne snage.

Azul Beach Resort Montenegro by Karisma nudi korektne uslove rada. Zarade po pozicijama za sezonu 2022. se kreću između 500 i 1300 eura, u zavisnosti od vrste posla. Primjer tabela zarade po pozicijama za sezonu 2022. koju možete preuzeti ovdje.

U hotelu Azul  Beach Resort Montenegro by Karisma slobodne su sljedeće radne pozicije: konobar, konobar a la carte, barmen konobar u barovima, pansionski konobar, room service konobar, radnik na liniji za hranu, hostesa, zamjenik šefa kuhinje, kuvari, pomoćni kuvar, mesar, pekar, poslastičar, pizza majstor, pomoćni radnik u kuhinji, supervizor u domaćinstvu, sobar/ica, higijeničar/ka, radnik u vešeraju, spoljni momak – pomoćni radnik u domaćinstvu, recepcioner, bell boy, concierge, pomoćni magacioner, agent rezervacija, vodoinstalater, frigotehničar, spasilac….

Omogućen je rad u dinamičnom timu i sticanje dodatnog iskustva u radu sa visoko kvalifikovanim osobljem. Takodje, nakon završetka sezone, istaknuti zaposleni će imati ponudu da nastave angažman u vidu usavršavanja i obuke u našim hotelima koji  su u vlasništvu i upravljanju Grupacije Karisma Hotels & Resorts na lokacijama Meksiko, Dominikanska Republika, Jamajka.

Savjetnici za evidenciju i posredovanje, u okvirima svojih nadležnosti, započeli su sa aktivnostima pripreme nezaposlenih lica za zapošljavanje na navedenim pozicijama. Nakon usluga informisanja i motivisanja, evidentira se njihova zainteresovanost.

Iz Karisme pozivaju sva zainteresovana nezaposlena lica sa evidencije ZZZCG da se jave na e-mail: posao@karismaadriatic.com ili putem kontakt telefona/Viber: +382 69 364 508, od ponedjeljka do petka u terminu od 08h do 16h.