Sertifikati za sobarice i baštovane

28/09/2017

Dnevne novine, 27.09.2017. godine

Pripadnici RE populacije, uključeni u IPA projekat “Korak bliže ka tržištu rada”, obučavaju se za prvo zanimanje: baštovan, sobarica, frizer, pomoćni kuvar i rukovalac građevinskim mašinama. Obuke se održavaju za 57 polaznika u četiri opštine: Podgorici, Tivtu, Beranama i Bijelom Polju.

Sertifikat -2s

“Program se uspješno sprovodi. Obuke su u završnim fazama. U nekim opštinama sertifikati već su dodijeljeni, u Tivtu za sobarice i baštovane, u Podgorici za baštovane. Ovih dana će biti za sobarice i frizerke u Podgorici”, kaže tim lider projekta Katarina Komatina.

Prema njenim riječima, projekat će, krajem oktobra, biti predstavljen i na Sajmu uspješnih projekata, u organizaciji Ministarstva rada i socijalnog staranja.

Komatina naglašava da su predavači zadovoljni polaznicima obuka. Poslodavci su već iskazali zainteresovanost za zapošljavanje dijela kandidata.

Projektom je predviđeno zapošljavanje 10 obučenih kandidata. Iako projekat traje do februara naredne godine sada je izvjesno da će se ispuniti indikator zapošljavanja.

Članak možete preuzeti ovdje.