Više od milion i po eura za pozitivne biznis ideje

12/11/2020

Pobjeda, 21.11.2020. godine

“Program grantova za samozapošljavanje” je 3,5 miliona eura vrijedan projekat koji se finansira iz pretpristupnih fondova EU. Direktna podrška je dio od 18 miliona eura vrijednog Programa EU-CG za zapošljavanje, obrazovanje i socijalnu politiku, koji se finansira iz IPA fonodva

PODGORICA Na drugi javni poziv u okviru Programa grantova za samozapošljavanje zahtjev za dodjelu bespovratnih sredstava, iz fondova Evropske unije, predalo je 575 osoba, saopšteno je iz Zavoda za zapošljavanje.

-Evaluatori su pozitivno ocijenili 363 zahtjeva od kojih će se finansirati prvih 216, dok se ostalih 147 nalaze na rezervnoj listi. Negativno je ocijenjeno 210 precizirali su u saopštenju.

Ukupan budžet pozitivno ocijenjenih biznis ideja je 1,6 miliona eura. Podnosioci prijedloga projekata koji su ostvarili manje od 50 bodova, nijesu dobili mogućnost finansiranja biznis ideje rekli su iz ZZZ.

Rang lista sa rezultatima podnosioca prijedloga projekata u drugom pozivu, u okviru Programa grantova za samozapošljavanje, može se preuzeti sa zvanične internet stranice Zavoda www.zzzcg.me. Zavod za zapošljavanje Crne Gore objavio je drugi javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava 12. junu i bio je otvoren do 31. jula.

Drugi javni poziv za dodjelu besprovratnih sredstava za samozapošljavanje objavljen je u okviru projekta Program grantova za samozapošljavanje, vrijednog 3,5 miliona eura, koji se finansira iz pretpristupnih fondova EU.

Direktna podrška je dio od 18 miliona eura vrijednog Programa EU-CG za zapošljavanje, obrazovanje i socijalnu politiku, koji se finansira iz IPA fondova.

Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori i Evropska komisija, preko prvog direktnog granta, uspješno pomažu buduće preduzetnike u našoj državi, zbog čega su im u Zavodu posebno zahvalni.

Taj Program i sve pojedinačne aktivnosti u njegovim okvirima su državni projekat i rezultat dobre saradnje, posvećenosti i zajedničkog rada crnogorske administracije i Vlade sa Evropskom komisijom i Delegacijom Evropske unije u Crnoj Gori.

Tu veliku podršku Zavodu je obezbijedilo Ministarstvo rada i socijalnog staranja, kao krovna institucija operativne strukture, i ono koordinira Programom. Ugovaračka institucija je Ministarstvo finansija odnosno Direktorat za ugovaranje i finansiranje EU pomoći.

Originalni članak možete preuzeti ovdje.