Zajedničkim projektom do manje nezaposlenosti

19/09/2017

Dnevne novine, 19.09.2017. godine

Program koji Investiciono-razvojni fond (IRF) i Zavod za zapošljavanje (ZZZCG) sprovode u cilju podrške nezaposlenim da otpočnu sopstveni biznis rezultiraće uposlenjem novih lica sa teritorije Opštine Berane, ocijenio je predsjednik te lokalne samouprave Dragoslav Šćekić.

zajednickim projektom-s

IRF I ZZZCG sa Opštinom Berane organizovali su juče prezentaciju projekta, odnosno zajedničkog programa.

Šćekić je kazao da je zadovoljan što se u toj opštini prezentuju sve mogućnosti dobijanja finansijske i nefinansijske podrške svim zainteresovanim u cilju pokretanja sopstvenog biznisa, naglasivši da će opština dati svoj doprinos kroz podršku projektnog tima i menadžerske službe u izradi biznis plana.

Direktor ZZZCG Suljo Mustafić podsjetio je da pored najpovoljnijih uslova finansijske podrške IRFa i uz beskamatne kredite, ciljne grupe sada imaju i nefinansijsku podršku u izradi biznis planova od Zavoda.

Mustafić je, kako se navodi, obećao da će Zavod sve svoje resurse, odnosno Službe staviti u funkciju u cilju animiranja i kreditiranja posebnih kategorija nezaposlenih, kao što su žene u biznisu, visokoškolci i tehnološki viškovi koji se nalaze na evidenciji ZZZCG.

Predsjednik Odbora direktora IRF, Zoran Vukčević je održao motivacionu prezentaciju “Šansa za posao” tokom koje je naglasio da je svim mladim sa evidencije ZZZCG omogućeno da iskoriste povoljnosti i logističku podršku Zavoda, kao i finansijsku podršku IRF-a u cilju podsticanja da pokrenu sopstveni biznis, otvore sebi nova radna mjesta i na taj način riješe egzistencijalno pitanje.

Članak možete preuzeti ovdje.