Zavod za zapošljavanje Crne Gore organizuje Konferenciju za novinare povodom prezentacije istraživanja Anketa poslodavaca 2016/2017.

02/08/2017

Zavod za zapošljavanje Crne Gore organizuje Konferenciju za novinare povodom prezentacije istraživanja Anketa poslodavaca 2016/2017. Konferencija je zakazana za četvrtak, 3. avgust, sa početkom u 10 časova, a biće održana u sali Zavoda za zapošljavanje, Bulevar revolucije br.5.

Zavod više od deset godina, kao redovnu aktivnost, sprovodi istraživanje ’’Anketa poslodavaca’’ kojim se sagledava viđenje poslodavaca o najvažnijim pitanjima o radnoj snazi. Dobijeni rezultati koriste se prilikom projektovanja raznih mjera i programa u politici zapošljavanja.

Osnovni cilj Ankete poslodavaca je uspostavljanje sistema praćenja kretanja na  tržištu rada, a prije svega: potreba za određenim profesijama, vještinama i kompetencijama, strukture i karakteristika sezonskog zapošljavanja, obimu i strukturi obuke zaposlenih, zapošljavanja lica sa invaliditetom i pripadnika RE populacije…

Anketa je namijenjena svim akterima na tržištu rada: Vladi, obrazovnim institucijama,učenicima i roditeljima, organizatorima obrazovanja i obuke, poslodavcima, sindikatima, domaćim i stranim ekspertima, akademskom osoblju i istraživačima koji se bave problematikom radne snage, zaposlenosti i zapošljavanja, te medjunarodnim organizacijama i institucijama.

Rezultate Ankete predstaviće mr Goran Bubanja, pomoćnik direktora za plan, analizu i statistiku.