Projekat za unapređenje ženskog preduzetništva

16/01/2020

Dnevne novine, 16.01.2020. godine

Mlade žene iz Podgorice, Nikšića i Berana, koje se nalaze na evidenciji nezaposlenih Zavoda za zapošljavanje Crne Gore, a žele da započnu sopstveni biznis, do 21. januara imaju priliku da uzmu učešće u projektu “Kroz biznis do ravnopravnosti”, koji realizuje NVO Mladiinfo Montenegro. “Projekat ima za cilj unapređenje ženskog preduzetništva. Potrebno je da imaju ideju, a kroz projekat će povećati njihovo znanje o preduzetništvu i unaprijediti njihove preduzetničke vještine”, saopšteno je iz te organizacije.

Kako su najavili, odabrane učesnice pohađaće niz radionica tokom kojih će naučiti više o razvoju ideje, pokretanju biznisa, kao i finansiranju. Takođe, posjetiće i Inovaciono preduzetnički centar Tehnopolis, kao i M:tel digitalnu fabriku i upoznati se sa mogućnostima koje im se nude. Na kraju projekta učesnice će dobiti i biznis planove.

Sve zainteresovane osobe mogu se prijaviti tako što će poslati svoju biografiju, kao i kratak opis biznis ideje na mejl: kontakt@mladiinfo.me. Kao subjekat mejla potrebno je navesti prijava za “Kroz biznis do ravnopravnosti”.

Inače, NVO Mladiinfo Montenegro ima dugogodišnju saradnju sa Zavodom i bavi se, između ostalog, povećanjem zapošljivosti mladih i podsticanjem njihovog aktivnog učešća u društvu.

Originalni članak možete preuzeti ovdje.