Bijelo Polje: Sertifikati za računovođe i kuvare

19/09/2019

Sertifikat računovodstvenog tehničara dobilo je 15 nezaposlenih lica sa evidencije Biroa rada Bijelo Polje. Oni su uspješno završili obuku, koju je, prethodna tri mjeseca, sprovodila obrazovna licencirana institucija PaMark.

-Svim polaznicima obuke uručeni su sertifikati. Ciljna grupa programa PaMark bila su nezaposlena lica sa evidencije biroa rada različitih obrazovnih profila. U pitanju je mjera aktivne politike zapošljavanja koju sprovodi Zavod za zapošljavanje Crne Gore u dijelu osposobljavanja odraslih. Sve je odrađeno na osnovu potpisanog ugovora između Zavoda i licenciranog izvođača PaMarka – kaže direktorica te institucije Nataša Pavličić.

Naša uloga je, nastavlja Pavličić, da pomognemo tim ljudima da ojačaju  kapacitete, steknu  nova znanja i nadamo se da će ubrzo naći svoje mjesto na tržištu rada – kazala je ona.

Predavač kursa Ljiljana Popović pohvalila je svih 15 kandidata, istakavši da su sa vrlo zavidnim rezultatima savladali neophodna znanja.

– Bez obzira što je kurs bio organizovan tokom ljetnjih mjeseci, svi polaznici su dolazili na časove tri puta nedjeljno i uspješno položili završni ispit – naglasila je Popović.

I Privatna ustanova za organizovanje obrazovanja odraslih “Durmitor”, u saradnji sa Zavodom za zapošljavanje, uspješno je realizovala program obrazovanja odraslih za zanimanje kuvar i pomoćni kuvar.Direktor ustanove Predrag Vuković kazao je da je krajem maja počela realizacija još jedne od mjera aktivne politike zapošljavanja – obuka 18 nezaposlenih lica sa evidencije Biroa rada Bijelo Polje i Mojkovac, od čega je deset lica obučavano za zanimanje pomoćni kuvar, a osam za zanimanje kuvarica.Privatna ustanova Durmitor licencirani je organizator obrazovanja od 2011. godine za ugostiteljska zanimanja i u saradnji sa Zavodom za zapošljavanje  uspješno je realizovala veliki broj projekata.