Zavod za zapošljavanje Crne Gore se vraća svojim redovnim aktivnostima

25/05/2020

Zavod za zapošljavanje Crne Gore obavještava sve korisnike usluga da se, počev od danas (25. maja 2020. godine), vraća svojim redovnim aktivnostima, uz poštovanje svih preporuka Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti.

U svim područnim jedinicama Zavoda i svim biroima rad se nastavlja u punom obimu procesa rada. Od danas će svaka stranka, kao i ranije, moći nesmetano da koristi sve javne i besplatne usluge Zavoda.

Nezaposlena lica, lica koja se prvi put prijavljuju na evidenciju nezaposlenih kao i ostali tražioci zaposlenja, će u prostorije Zavoda dolaziti u zakazanim terminima. U šalter salama Zavoda nezaposlenim licima će se zakazivati termini kod savjetnika, izdavati potvrde, uvjerenja i dr.

Ukazujemo da je u prostorijama Zavoda potrebno održavati fizičku distancu od najmanje dva metra i nastaviti sa sprovođenjem mjera zaštite zaposlenih i svih korisnika usluga Zavoda.

Vanredni mailovi, koji su bili dostupni za vrijeme trajanja privremenih mjera, stavljeni su van funkcije.

Napominjemo da su nezaposlena lica, koja su se na evidenciju prijavila putem vanrednog maila, dužna da savjetniku dostave originalnu dokumentaciju na uvid prilikom prvog zakazanog javljanja.

Uvjereni da su mjere, na osnovu kojih je u prethodnom periodu uveden poseban režim rada u svim biroima rada, bile djelotvorne, sve korisnike usluga pozivamo da u narednom periodu preporukama Nacionalnog koordinacionog tijela pristupe odgovorno i savjesno kako bi se taj trend i održao.