Bijelo Polje-Berane: Nezaposleni hoće da rade u Budvanskoj rivijeri

19/04/2018

Svojevrsni mini sajam sezonskog zapošljavanja održan je danas (19. aprila) u prostorijama područnih jedinica Bijelog Polja i Berana. Za rad u hotelima Budvanske rivijere: Slovenska plaža, Aleksandar, Palas i Mogren, veliko interesovanje iskazali su nezaposleni iz Bijelog Polja, Mojkovca, Berana, Rožaja i Andrijevice.

– Ovom prilikom je poslodavac Hotelska grupa Budvanska rivijera iskazao potrebu za 342 radna mjesta na sezonskim poslovima. Na selekciji u Bijelom Polju bio je prisutan veliki broj nezaposlenih sa evidencije, kao i zainteresovani učenici i studenati. Svi prisutni su ostavili svoje biografije, obavljeni su kratki intervjui – kaže savjetnica za rad sa poslodavcima u PJ Bijelo Polje, Rada Raičević.

Poslodavac je i u Beranama održao prezentaciju potreba za radnom snagom. Saopštio je uslove rada koji su nezaposlenima bili u potpunosti prihvaljivi. Pored obezbijeđenog smještaja i ishrane, zarada se kreće od 330 eura, za posao higijeničara, 350 za perača suđa, do 650 eura za posao kuvara.

Poslodavac Budvanska rivijera, naredne sedmice, izabrane kandidate pozvaće na posao.