Bijelo Polje: Na prezentaciji 35 predstavnika poslodavaca i nevladin sektor

20/04/2017

Povodom kampanje „Dani zapošljavanja lica sa ivaliditetom“ koju sprovodi Zavod za zapošljavanje Crne Gore, Područna jedinica Bijelo Polje je dana 07/04/2017 organizovala prezentaciju na temu Profesionalna rehabilitacija i zapošljavanje osoba sa invaliditetom, kao i aktuelni javni poziv za finansiranje projekata za zapošljavanje lica sa invaliditetom.

DSC04308

Na prezentaciji je bilo prisutno 35 predstavnika poslodavaca i nevladinih organizacija i 24 lica sa invaliditetom kao i predstavnici medija.

Prezentaciju su održale Vesna Vujisić i Jadranka Rakonjac.

Poslodavci su detaljno upoznati sa Zakonom o profesionalnoj rehabiitaciji i zapošljavanju lica sa invaliditetom, kao i sa aktuelnim javnim pozivom i svim uslovima  za podnošenje predloga projekata. Tokom prezentacije je bilo dosta pitanja od strane poslodavaca i nevladinih organizacija i svi  su na postavljena pitanja dobili tražene odgovore.

Ova prezentacija je medijski dobro propraćena od strane lokalnih televizijskih i radio stanica, kao i od štampanih medija. Nakon prezentacije data je izjava lokalnoj televiziji koja je emitovana u predviđenom terminu. Prezentacija je privukla veliku pažnju, pa je povodom toga Radio Bijelo Polje emitovao emisiju „U susret građanima“ gdje smo učestvovali i prezentovali aktuelni javni poziv.

Prezentacija je održana i u Mojkovcu. Skupu je prisustvovalo 30 poslodavaca i lica sa invaliditetom zainteresovanih za grant šemu.