Budvanska rivijera i Karisma traže sezonske radnike

13/04/2018

Zavod za zapošljavanje Crne Gore ovih dana posreduje u izboru sezonske radne snage i za potrebe poslodavaca Karisma Adriatic i Budvanska rivijera.

Predstavnici Zavoda i Allure Palazzi HR zakazali su selekciju zainteresovanih kandidata u Područnoj jedinici Podgorica u srijedu, 18. aprila, sa početkom u 11 i 30 časova, dok će selekcija za Budvansku rivijeru biti održana u Područnoj jedinici Bijelo Polje, u četvrtak, 19. aprila, sa početkom u 11 časova.

Budvanska rivijera, posredstvom Zavoda, oglasila je 600 slobodnih radnih mjesta. Riječ je o radnim pozicijama u hotelima Slovenska plaža, Aleksandar, Palas i Mogren. Poziv je upućen nezaposlenima iz Bijelog Polja i Mojkovca.

Poslodavac Allure palazzi – Karisma Adriatic iskazao je potrebu za velikim brojem sezonskih radnika, u hotelima u Kotoru i Baru. Poslodavac nudi korektne uslove rada. Zarada se kreće između 300 i 800 eura, u zavisnosti od vrste posla. Obezbjeđen je smještaj i dva obroka u toku smjene. Poziv je upućen nezaposlenima iz Podgorice, Tuzi, Golubovaca, Zete i Danilovgrada.

U hotelu Allure Palazzi Kotor slobodne su sljedeće radne pozicije: mngr domaćinstva, recepcioneri, bellboy, sobarice, higijeničarke, radnici u vešeraju, konobari, barmeni, kuvari, pomoćni kuvari, pomoćni radnik u kuhinji, poslastičar, radnici u tehničkoj (tehničar, električar, baštovan), nabavka, magacioner i računovođa.

Hotelu Ruža vjetrova Bar potrebni su: kuvari, pomoćni kuvari, pomoćni radnici u kuhinji, konobari, serviri, šankeri, sobarice, higijeničarke, radnice u vešeraju, magacioner i recepcioner (sa poznavanjem francuskog jezika).

Savjetodavci ovih dana, intezivno, animiraju nezaposlene iz evidencija Zavoda, saopštavaju im potrebe poslodavca, informišu o slobodnim radnim mjestima i uslovima rada. Potrebno je da nezaposleni dođu u zakazano vrijeme. Od njih se očekuje da, na intervjue i selekcije, donesu radne biografije.

Inače, Planom zapošljavanja sezonske radne snage, za ovu godinu, predviđeno je angažovanje više od 10.000 osoba sa evidencije nezaposlenih.