Cortex akademija – program edukacije iz oblasti IT-a

16/02/2023

Klaster za informacione tehnologije, inovacije, edukaciju, dizajn i tehnološki razvoj Crne Gore, ICT Cortex, nastavlja sa programom edukacije u oblasti ICT-a.

Novi ciklus njihove Cortex akademije donosi priliku za sticanje znanja i usavršavanje u oblasti programiranja (front-end i back-end), a edukacije su namijenjene studentima i odraslim polaznicima koji žele da uđu u svijet IT-a.

Prijave za studente i odrasle polaznike traju do 26. februara 2023. i vrše se popunjavanjem aplikacione forme na sajtu Cortex akademije.

Kada su u pitanju front-end i back-end programiranje, polaznici će besplatno, u zavisnosti od ličnih preferencija i prethodnog znanja, biti u mogućnosti da izaberu neki od pet karijernih puteva kako bi postali Angular, React, PHP-Laravel, C# i ASP.net ili Node.js programeri. Putem edukativne platforme, polaznici će imati mogućnost da pripremu za realne projekte i praktični rad u kompanijama obave iz svoje kuće ili bilo koje druge lokacije (sve što je potrebno su računar, pristup internetu i dobra volja). Online dio edukacije koji obuhvata uvodni i napredni kurs trajaće 5 mjeseci. Nakon odslušanih online kurseva, polaznike akademije očekuje praktičan rad sa mentorima – iskusnim stručnjacima iz  IT kompanija,  članica klastera, a nakon toga prilika za praksu ili zaposlenje! 

Za sva dodatna pitanja u vezi programima edukacije u sklopu Cortex akademije, kontaktirajte njihov tim za edukaciju putem e-maila academy@ictcortex.meili telefonom na br. 068 675 893 i 067 109 561.