Aktivno traženje posla

Da li zaista znate šta je aktivno traženje posla?


POSAO SE NE ČEKA, POSAO SE TRAŽI!

Pored toga sto se od Vas očekuje da aktivno tražite posao tako što ćete:

  • učestvovati u aktivnostima koje sprovodi Zavod, radi utvrđivanja individualnog plana zapošljavanja;
  •  ispunjavati sve obaveze u skladu Zakonom i individualnim planom zapošljavanja;
  • se samoinicijativno obraćati poslodavcima radi traženja zaposlenja.

Pronalazak zaposlenja zavisi od brojnih faktora, međutim istraživanja pokazuju da je umijeće predstavljanje svojih znanja, sposobnosti i kompetencija jedna od najznačajnijih vještina koji utiču na zaposlenje.

Imajući ovo na umu realizujemo grupna savjetovanja  kroz informativno-motivacione radionice, seminare i druge oblike grupnog rada, radi sticanja i razvijanja znanja i vještina za aktivno traženje zaposlenja, odnosno preduzetničkih znanja i kompetencija za upravljanje sopstvenim profesionalnim razvojem i drugih znanja, vještina i kompetencija.

Na ovim radionicama možete naučiti da napišete cv, molbu za posao, motivaciono pismo, kako da se pripremite za razgovor sa poslodavcem, da razvijete tehnike traženja posla i saznate gdje se sve mogu pronaći informacije o poslu, da razvijete tehnike za planiranje karijere, preduzetničke vještine, kao i ostale vještine potrebne za Vaš karijerni razvoj.

Podršku u aktivnom traženju posla možete dobiti i kroz druge usluge koje Zavod pruža, kao što su

posredovanje

profesionalna orijentacija

Ako savjetnik procijeni da Vam je potrebna veća podrška kako bi povećali svoju zapošljivost možete se, u skladu sa svojim mogućnostima, znanjima, vještinama i sklonostima uključiti i u neki od programa aktivne politike zapošljavanja. Na ovaj način možete steći nova zanimanja i razviti kompetencije sa kojim ćete biti konkurentniji na tržištu rada. Više o programima možete pročitati ovdje.