Hajdinaga i Vojvodić u posjeti Tirani

11/12/2023

Vršilac dužnosti direktora Zavoda za zapošljavanje Gzim Hajdinaga i predsjednik Upravnog odbora Dejan Vojvodić boravili su u Tirani, gdje su sa ministarkom zdravlja i socijalnog staranja Albanije, Albanom Kociu, održali radni sastanak.

Tom sastanku je prisustvovala i crnogorska ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić.

Na sastanku je, između ostalog, bilo riječi o tehnologijama rada kao i o dragocjenim iskustvima Albanije u dijelu funkcionisanja digitalnih servisa i uopšte procesa digitalizacije.

Ministarka zdravlja i socijalnog staranja Albanije izrazila je zahvalnost na posjeti, naglašavajući visoko poštovanje u odnosu na saradnju sa crnogorskim institucijama.

Hajdinaga i Vojvodić su, tokom narednog dana, predvodili delegaciju koja je učestvovala na Mađunarodnom sajmu privrede KLIK EXPO 2023.

29. Međunarodni sajam, u organizaciji Privredne komore kao višegodišnjeg učesnika i partnera, održao se od 06. do 09. decembra u Tirani, u Palati Kongresa.

Hajdinaga je tom prilikom, u poslovnoj komunikaciji sa kompanijama iz inostranstva, razmijenio podatke o kretanjima na tržištu rada. On je, sa posebnim naglaskom na posredovanje u zapošljavanju, predstavio vrste usluga koje Zavod pruža licima sa evidencije nezaposlenih. Ovakvi skupovi uvijek su dobra prilika za predstavljanje programa, razmjenu iskustava kao i sticanje novih poslovnih kontakata.

Međunarodni sajam u Tirani, kao događaj koji je odobrio UFI, organizuje se pod zaštitnim znakom Klik Ekspo Grupe, lidera profesionalnih trgovinskih izložbi u Albaniji.