Hotel Dukley otvara vrata nezaposlenim Nikšićanima

21/11/2019

Prezentaciji u Nikšiću prisustvovalo je više od 60 nezaposlenih. Tražene pozicije u kompaniji Dukley hotel & Resort su: kuvari, poslastičari, konobari, čekeri, spasioci, recepcioneri, sobarice, vozači elektro-kola, higijeničarke, … Otvoreni dani zapošljavanja narednih dana i u Beranama, Bijelom Polju i Pljevljima. Dukley Hotel & Resort je otvorio vrata svim ambicioznim nezaposlenim osobama koje žele posao u turizmu. Preko 60 nezaposlenih lica sa evidencije Biroa rada Nikšić prisustvovalo je prezentaciji te kompanije koja je, u saradnji sa Zavodom za zapošljavanje Crne Gore, posjetiocima predstavila informacije o novim prilikama za posao. Nezaposleni su se, tokom prezentacije u Hotelu Onogošt, upoznali sa kompanijom i menadžerima, a u neposrednoj komunikaciji su imali priliku da se predstave, iznesu profesionalne karakteristike, radno iskustvo i što je najvažnije na licu mjesta predaju radnu biografiju (CV) za slobodna radna mjesta koja potražuje Kompanija Dukley Hotel & Resort d.o.o.

■ KLJUČNO POSREDOVANJE

Načelnica Područne jedinice Nikšić Rajka Radonjić tom prilikom je podsjetila da je posredovanje najvažnija aktivnost Zavoda za zapošljavanje te da je posrijedi takav koncept da u njemu, kako je rekla, moraju aktivno da uzmu učešće svi koji su uključeni u proces. “Za nas su ključni poslodavci jer od njih zavisi sveukupno zapošljavanje. Zato nastojimo da sa njima uspostavimo kvalitetnu saradnju, da im se nametnemo kao jedan profesionalni servis, koji je uvijek u službi građana bez posla. U slučaju da ne mogu sebi da obezbijede potrebnu radnu snagu mi smo tu da im pomognemo, jer posjedujemo najveću bazu podataka o nezaposlenima. Rezultat takve saradnje je i današnja posjeta menadžmenta jednog renomiranog brenda kao što je Dukley hotel & Resort. Oni su došli da našim sugrađanima koji su zainteresovani za sezonske poslove predstave svoje potrebe za sezonskom radnom snagom”, kazala je Radonjić. Ona je podsjetila da je Zavod za zapošljavanje, tokom ove turističke sezone, posredovao za preko 900 sugrađana. “Upravo forsiramo dobru saradnju sa poslodavcima. I dalje imamo veliki broj zainteresovanih za sezonske poslove. Imamo određeni broj sezonskih radnika koji su ostali da rade kod poslodavca i još se nijesu vratili. Na Birou imamo oko 3.500 nezaposlenih. Ono što će ovaj poslodavac da ponudi su jako dobri uslovi u pogledu plata i smještaja”, istakla je Radonjić.

■ POSAO ZA KUVARE, POSLASTIČARE, KONOBARE…

Pozicije za koje je potreban kadar kompaniji Dukley hotel & Resort su: kuvari, poslatičari, konobari, pomoćni konobari barmen, pomoćni barmen, čekeri, spasioci, pomoćni radnici na plažama, magacioneri, agenti za rezervacije, recepcioneri, sobarice, vozači elektrokola, higijeničarke i hostese u restoranu itd. “Kompanija Dukley je nakon poslovanja od šest godina, ove godine preuzela brigu i o Resortu Laperla u Krašićima gdje se naša potreba za radnicima znatno uvećala. Prije svega se oslanjamo na domaću radnu snagu i trudimo se koliko god možemo da zapošljavamo i usavršavamo kadar iz Crne Gore. Otvoreni Dani zapošljavanja su danas u Nikšiću. Imamo odličnu saradnju sa biroima. Ovo je način da brend Dukley približimo građanima Nikšića, da odgovorimo na sva pitanja, da preliminarno već selektujemo određene kandidate”, kazao je F&B direktor Dukley Nemanja Janković. Prema njegovim riječima, kompanija najviše ulaže u usavršavanje kadra koji dođe kod njih. “Domaća radna snaga je vrijedna i zainteresovana za učenje samo što kao svuda na Balkanu postoji taj ekonomski efekat gdje za malo veću platu odlazi i propušta priliku da se dalje usavršava. Uslovi su kod nas fenomenalni. Svi imaju smještaj i dva obroka, a plate se kreću prosječan linijski kuvar može zaraditi od 700 eura pa više, konobar od 500, pa više, higijeničari od 400, recepcija od 600, pa više. Imamo stalno zaposlene radnike iz Nikšića i odlični su”, naveo je Janković. Otvoreni dani zapošljavanja biće održani, narednih dana, i u Beranama, Bijelom Polju i Pljevljima.