Kako da započnemo sopstveni biznis

01/12/2015

Kada pokrećemo sopstveni biznis suočavamo se sa mnoštvom pitanja i izazova: da li ja to mogu, da li imam dovoljno dobru ideju,  kako da sastavim biznis plan, gdje da pronađem novac…Zavod za zapošljavanje Crne Gore zajedno sa Investiciono-razvojnim fondom realizuje Program podrške razvoju preduzetništva.

Sredstva obezbijeđena za realizaciju ovog programa su 1.000.000,00 €, a ciljevi programa su: animiranje mladih ljudi, žena, lica sa invaliditetom itd., da „sudbinu uzmu u svoje ruke“ i posvete se biznisu, kao i stimulisanje inovativnosti i kreativnosti kod  mladih. Maksimalan iznos kredita je 50.000.00€, kamatna stopa na godišnjem nivou iznosi 2,5%, a na sjeveru i u manje razvijenim opštinama (Ulcinj, Cetinje, Nikšić) 2%, rok otplate kredita je do 12 godina, a grejs period do 4 godine. Za kredit mogu konkurisati nezaposlena lica, poljoprivredni proizvođači, preduzetnici i pravna lica koji ne posluju duže od 12 mjeseci.

Svi koji žele da započnu sopstveni biznis imaju mogućnost da prođu radionice koje se realizuju u Zavodu, u svim Područnim jedinicama na teritoriji Crne Gore, na kojima mogu da dobiju odgovor na sva pitanja u vezi preduzetništva, pomoć prilikom izrade biznis plana, osnovna znanja iz biznisa, računovodstva, poreskih propisa, marketinga itd.

Program podrške razvoju preduzetništva možete preuzeti ovdje.

Kontakt osobe:

  • Područna jedinica Pljevlja – Nada Beljkaš 052/356-313 nada.beljkas@zzzcg.me