Na zvaničnoj stranici WAPES-a posebno istaknuto učešće direktora ZZZ Sulja Mustafića

17/06/2019

Direktor Zavoda za zapošljavanje Crne Gore Suljo Mustafić imao je zapaženo učešće na Evropskom sastanku Svjetske asocijacije javnih službi za zapošljavanje (WAPES), koji je održan prošle sedmice u Stokholmu, Švedska. Tim povodom Svjetska asocijacija javnih službi za zapošljavanje (WAPES) objavila je na svojoj zvaničnoj web stranici www.wapes.org tekst sa akcentima iz izlaganja i prezentacije direktora Zavoda Sulja Mustafića na Evropskom sastanku, u Stokholmu.

http://wapes.org/en/news/strengthen-regional-cooperation-public-employment-services

wapes - tekst

-Zavod za zapošljavanje sprovodi zacrtane politike Vlade i Ministarstva rada i socijalnog staranja u oblasti aktivnih politika zapošljavanja. Članstvo u WAPES-u je od suštinskog značaja za ispunjenje misije Zavoda. U tom smislu je velika čast ovo priznanje kolega iz svijeta zapošljavanja i rada, da je prezentacija o instituciji koju predstavljam i opšte izlaganje o problemima sa kojima se Zavod suočava, sadržajno i uvaženo kao veoma dobro. Učešća na tradicionalnim susretima, na visokom nivou, za Zavod imaju višestruki značaj. To su mjesta gdje se direktno upoznajemo sa drugim primjerima dobre prakse, otkrivamo i saznajemo nešto novo i edukujemo se za još kvalitetniji dalji rad. Ujedno to je prostor za jačanje saradnje i prevazilaženje zajedničkih problema uz uvažavanje specifičnosti tržišta rada – istakao je direktor Zavoda Suljo Mustafić.

Zavod, kao institucija koja se kontinuirano razvija i prilagođava savremenim tokovima života i rada, nastoji da kroz primjenu modernih tehnologija i procesa, pruža klijentima na tržištu rada kvalitetnu uslugu u cilju zadovoljavanja njihovih potreba.