Konferencija za medije Ministarstva rada i socijalnog staranja i Zavoda za zapošljavanje Crne Gore

11/06/2020

Ministarstvo rada i socijalnog staranja i Zavod za zapošljavanje Crne Gore organizovaće sjutra (petak 12.jun) konferenciju za medije povodom objave drugog javnog poziva za dodjelu bespovratnih sredstava za samozapošljavanje iz fondova Evropske unije.

Konferenciju, koja će biti održana u EU Info centru u Podgorici sa početkom u 10 sati, otvoriće ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić, a govoriće i direktor Zavoda Suljo Mustafić.

Podsjećamo da je Zavod za zapošljavanje, krajem prošle godine, počeo je realizaciju 3.5 miliona eura vrijednog “Programa grantova za samozapošljavanje”, koji kofinansiraju Evropska unija i Vlada Crne Gore. Bespovratna sredstva od tri do 7.5 hiljada eura, kroz tri jednogodišnja ciklusa, biće dodijeljena za minimum 400 korisnika grantova za samozapošljavanje.

Projekat “Podrška samozapošljavanju” predstavlja dio 18 miliona vrijednog Programa EU-CG za zapošljavanje, obrazovanje i socijalnu zaštitu koji se finansira iz pretpristupnih fondova EU. Direktnu podršku u vidu granta Zavodu je obezbijedilo Ministarstvo rada i socijalnog staranja, kao krovna institucija operativne strukture, i ono koordinira Programom. Ugovaračka institucija je Ministarstvo finansija odnosno Direktorat za ugovaranje i finansiranje EU pomoći.