Najava: Sezonsko zapošljavanje u turizmu

21/03/2016

Zavod za zapošljavanje Crne Gore i Crnogorsko turističko udruženje (CTU) organizuju Konferenciju na temu: “Zapošljavanje domaće radne snage u susret turističkoj sezoni”. Skup će biti održan u ponedjeljak, 21. marta, u hotelu Splendid-Budva, sa početkom u 11 časova.

Jedna od mjera aktivne politike zapošljavanja, kojoj Zavod poklanja posebnu pažnju, jeste posredovanje u sezonskom zapošljavanju. Iz godine u godinu značajno raste interesovanje nezaposlenih za tu vrstu radnog angažmana.

Zavod je obavezao sve svoje kapacitete na punu mobilnost u pripremi i sprovođenju ovogodišnjeg plana sezonskog zapošljavanja 10.000 lica sa evidencije nezaposlenih.

Budući da turistički poslenici najavljuju i očekuju dobru sezonu, u interesu nam je da, kroz konstruktivni dijalog, zajedno definišemo modalitete u cilju zapošljavanja što većeg broja domaćih radnika. Na raspolaganju su nam lica sa naše evidencije, ali računamo i na mlade, đake i studente, koji su iskazali veliko interesovanje da ove godine rade sezonski.

Pozivamo Vaše članstvo da uzmu aktivno učešće na skupu. Cilj nam je da u konstruktivnom dijalogu nađemo adekvatne modele saradnje radi što većeg zapošljavanja domaće radne snage i obezbjeđivanja kvalitetnog kadra za potrebe poslodavaca.

Na Konferenciji će govoriti:

ministarka rada i socijalnog staranja g- đa Zorica Kovačević,
direktorica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore g-đa Željka Radak Kukavičić
predsjednik Crnogorskog turističkog udruženja g- din Žarko Radulović
direktorica Zavoda za zapošljavanje g- đa Vukica Jelić,
i predsjednik Studentskog parlamenta UCG Miloš Pavićević.