Najava: Sjutra Konferencija za novinare povodom predstavljanja informatora za upis u srednje škole

07/05/2019

Zavod za zapošljavanje Crne Gore i ove godine budućim srednjoškolcima i njihovim roditeljima nudi pomoć u pravilnom izboru zanimanja.

Informator „Kuda nakon osnovne škole“ biće predstavljen na Konferenciji za novinare sjutra (08. maja) u sali Zavoda, Bulevar revolucije br.5 sa početkom u 11 časova.

INFORMATOR 2

Publikaciju će predstaviti savjetnice za profesionalnu orjentaciju u CIPS-u Jevrosima Pejović i Alisa Dizdarević kao i predstavnica Centra za stručno obrazovanje Sandra Brkanović. Konferenciji će prisustvovati i učenica Srednje likovne škole “Petar Lubarda” sa Cetinja Isidora Avramović, koja je dizajnirala ovogodišnju naslovnu stranu publikacije.

Osnovno obrazovanje, ove godine, završava preko 7.000 učenika pa je svojevrsni vodič za polumaturante štampan u tiražu od 8.000 primjeraka.

Biće distribuiran svim osnovnim školama na području Crne Gore.  Takođe, elektronska verzija informatora nalazi se na sajtu Zavoda za zapošljavanje www.zzzcg.me. Učenici, roditelji i svi drugi zainteresovani primjerak će moći da dobiju u biroima rada i centrima za informisanje i profesionalno savjetovanje (CIPS).