Nikšić – Berane: Raste interesovanje za sezonske poslove na primorju

26/04/2018

Više od 60 nezaposlenih iz Nikšića i Berana radiće ljetos u hotelima Allure Palazzi i Splendid. Lica sa evidencije iskazala su veliko interesovanje za zapošljavanje na primorju. Prezentacija aktuelnih potreba za sezonskom radnom snagom, Kompanije Karisma Adriatik, veoma je dobro prihvaćena u Područnoj jedinici Nikšić. Predato je 36 radnih biografija a poslodavac će, narednih dana, saopštiti ko je dobio posao.

IMG_3191-s

Poslodavac nudi korektne uslove rada. Zarada se kreće između 300 i 800 eura, u zavisnosti od vrste posla. Obezbjeđen je smještaj i dva obroka u toku smjene.

U hotelu Allure Palazzi Kotor slobodne su sljedeće radne pozicije: mngr domaćinstva, recepcioneri, bellboy, sobarice, higijeničarke, radnici u vešeraju, konobari, barmeni, kuvari, pomoćni kuvari, pomoćni radnik u kuhinji, poslastičar, radnici u tehničkoj (tehničar, električar, baštovan), nabavka, magacioner i računovođa.

Berane 2

Dobar odziv nezaposlenih bio je i u Područnoj jedinici Berane, gdje je poslodavac Montenegro Stars Hotels Group predstavio potrebe za sezoncima u hotelu Splendid.

Splendidu je potrebno tridesetak radnika: deset sobarica, po pet pomoćnih radnika u kuhinji, konobara, čistača javnih površina hotela i tri kozmetičara. Na promociji sezonskih poslova poslodavac je ponudio korektne uslove rada, obezbijeđen smještaj i tri obroka dnevno. Zarada se kreće između 225 eura, za pomoćne poslove, do 370 eura za rad konobara.  Kako je najavljeno, menadžment Splendida, uskoro će pozvati odabrane kandidate.