Nikšić:U programe APZ-a uključena 74 nezaposlena lica

07/09/2017

Na evidenciji nikšićkog biroa rada nalazi se 5.379 nezaposlenih, u Plužinama 200, a u Šavniku 99. Pored redovnih aktivnosti vezanih za prijavu, informisanje, savjetovanje, posredovanje, izradu rješenja, zapisnika, pravdanja,…ovih dana se realizuju programi aktivne politike zapošljavanja.

Centar za obrazovanje i trening „ZOPT“, 1. septembra, počeo je sa obrazovanjem i osposobljavanjem odraslih,. za 12 polaznika.

U program Osposobljavanje za rad kod poslodavca uključeno je pet nezaposlenih, i to: po jedna osoba u Ramelu i doo Cicmil Plužine, a tri nezaposlena su u Inmes mark-u.

Kroz program javnih radova uključeno je 57 nezaposlenih iz Nikšića, Plužina i Šavnika.:

-Državni javni rad „Neka bude čisto“ počeo je 15.06.2017.godine i trajaće četiri mjseca. Iz Nikšića je angažovano osam lica, a iz Šavnika i Plužina po dva.

-„Caritas Barske nadbiskupije“ angažovao je tri lica za javni rad „Njega starih lica“, u trajanju od četiri mjeseca.

-Lokalni javni rad „Čišćnje i održavanje javnih površina“ sprovodi Opština Nikšić, gje je devet lica uključeno na period od tri mjeseca.

-NVO „Iskra života“ na četiri mjesca je zaposlila tri lica u programu „Personalni asistent“

-NVO Udruženje za pomoć licima ometenim u psihofizičkom razvoju,  i JU Dnevni centar Nikšić na poslovima personalne asistencije, na četiri mjeseca, angažovali su 22 lica.

-JU Muzeji i galerije Nikšić u projektu „Valorizacija gradske tvrđave Bedem“, na tri mjseca su angažovali tri lica.

-DOO Komunalno Šavnik je pet lica uključilo u program „Valorizacija kanjona Nevidio“.

-Lokalni javni radovi sa realizacijom programa počeli su 01.07.2017. godine.Naši zaposleni prate rad, primaju Izvještaje o napretku i informišu koordinatora programa – kaže Milica Radovanović, šefica Biroa rada Nikšić.