Obavješenje za nezaposlena lica koja su podnijela prijavu za učešće u Programu „Mladi kao podrška razvoju poljoprivrede“

05/05/2022

Obavještavaju se nezaposlena lica  koja su podnijela prijavu za učešće u Programu „Mladi kao podrška razvoju poljoprivrede“ da će se izbor učesnika programa, putem intervjua, obaviti dana 09 i 10. 05.2022.godine u Sali A7 Biotehničkog fakulteta, na adresi Mihaila Lalića br.1 u Podgorici, po sljedećem utvrđenom rasporedu – terminima.

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Zavoda za zapošljavanje Crne Gore, obaviće intervju sa kandidatima/kinjama koji su konkurisali za učešće u prethodno navedenom Programu. Kandidatima će se postavljati pitanja iz oblasti poljoprivrede, IPARD Programa, Zakona o poljoprivredi i ruralnom razvoju i Uredbe o uslovima, sprovođenja mjera agrarne politike za 2022. godinu – Agrobudžeta.

Aktivni linkovi na kojima se može pronaći literature su:

https://www.paragraf.me/propisi-crnegore/zakon-o-poljoprivredi-i-ruralnom-razvoju.html

https://ipard.gov.me/pocetna https://www.gov.me/clanak/agrobudzet-za-2022godinu-dokument

Kako bi kandidati/kinje mogli pristupiti postupku intervjua, neophodno je da predstavnicima institucija daju na uvid ličnu kartu ili drugu ličnu ispravu (sa fotografijom).