Održana prezentacija projektnog dokumenta pod nazivom “Blueprint”

11/12/2023

Ministarstvo rada i socijalnog staranja, uz podršku Ministarstva finansija, ugovorilo je projekat izgradnje novog informacionog sistema za potrebe Zavoda za zapošljavanje Crne Gore. Sredstva od preko 2 miliona eura za projekat obezbijeđena su iz predpristupne podrške EU – IPA (CAP 2020).

Tim povodom, predstavnici Zavoda za zapošljavanje Crne Gore održali su u petak, 8. decembra, prezentaciju projektnog dokumenta pod nazivom “Blueprint”, kojoj su prisustvovali predstavnici Ministarstva rada i socijalnog staranja.

Projekat obuhvata zamjenu starih i izgradnju novih aplikativnih rješenja, te kompletnu modernizaciju serversko-korisničke opreme ZZZCG.

Za Zavod za zapošljavanje ovaj projekat je ključan u cilju modernizacije poslovanja, kao i ispunjavanja zahtjeva evropskih integracija, koji se tiču pregovaračkih poglavlja 19 – Socijalna politika i zapošljavanje i 2 – Sloboda kretanja radnika.

Implementacija je započela 11. septembra 2023. godine i trajaće 18 mjeseci.

Očekuje se da će nakon završetka ovog procesa ZZZCG imati pouzdan, fleksibilan, siguran i moderan informacioni sistem koji će značajno unaprijediti pružanje usluga klijentima. Razvoj novog informacionog sistema omogućiće centralizaciju i efikasnije upravljanje podacima, kao i njihovu razmjenu među relevantnim institucijama.

Ovaj projekat označava bitan korak ka boljoj podršci građanima i unaprjeđenju sistema zapošljavanja u Crnoj Gori, učvršćujući temelje za budući napredak i razvoj.