Organizovan sajam zapošljavanja u Bijelom Polju

15/04/2022

Sajam sezonskog zapošljavanja predstavlja pravu aktivnost, koja će uvijek zavredjivati pažnju Zavoda. Na ovaj način promovišemo praksu aktivnog traženja posla a nadamo se da ce iza ovog sajma stajati konkretni rezultati.

Ulazak mladih ljudi na tržište rada predstavlja novu kreativnost. Obzirom da sjever zaostaje u regionalnom razvoju i da je prisutno siromaštvo za nas je ovaj sajam od posebnog značaja. U ovom trenutku u susret turističkoj sezoni poseban akcenat stavljamo na oblast turizma i sezonskog zapošljavanja.

Namjera nam je da stvorimo takav ambijent u kojem ce poslodavac vidjeti interes da zaposli domaću radnu snagu. Brojni poslodavci će iskoristiti ovaj sajam kako bi se predstavili i povezali sa nezaposlenim licima.

Za nezaposlena lice je ovo šansa da na licu mjesta razgovaraju sa poslodavcem i direktno apliciraju za odredjeno radno mjesto. Današnjem sajmu je prisustvovalo 20 poslodavaca i to 17 sa primorja dok 3 poslodavca su sa teritorije opštine Bijelo Polje.

Ovom prilikom prisutni poslodavci su iskazali potrebu za oko 1600 radnika i to na radnim mjestima: pomoćni radnik u kuhinji, kuvar, konobar, šanker, pomoćni šanker, sobarica, radnik u vešeraju, radnik u trgovini i dr. Apliciralo je preko 120 nezaposlenih lica iz Bijelog Polja, Mojkovca i Pljevalja, kao i studenti i učenici.

Ovo je najefikasniji način da se doprinese stvaranju kvalitetnih veza između nezaposlenih lica i poslodavaca, a kao rezultat imaćemo  zapošljavanje domaće radne snage.