Petnjica: Otvorena kancelarija Zavoda za zapošljavanje

14/12/2018

Ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić i predsjednik opštine Petnjica Samir Agović svečano su danas (14.decembra) otvorili višenamjenski objekat u Petnjici.

U tom objektu smještene su kancelarije centara za socijalni rad za opštine Berane, Andrijevica i Petnjica – područna jedinica Petnjica, kancelarije Zavoda za zapošljavanje, Fonda PIO, Fonda za zdravstveno osiguranje, a kancelariju će imati i Crveni krst.

Otvarajući objekat, ministar Purišić je iskazao uvjerenje da će građani u prostorijama nove i moderne zgrade, u svakom trenutku, dobijati dobre i korisne usluge.

Za izgradnju i opremanje objekta, od 300 metara kvadratnih, resorno ministarstvo je izdvojilo gotovo 260.000 eura.

48270715_2733858843506044_2763280717277298688_n

Ovaj višenamjenski objekat imaće veliki značaj za opštinu Petnjica. Stekli su se uslovi za pružanje usluga dnevnog boravka za stare  osobe. Na taj način popravljaju se uslovi življenja u svom okruženju.

U novom prostoru predviđeno je organizovanje i  raznih kulturno-umjetnički programa, radionica i predavanja na različite teme.

Predsjednik opštine Samir Agović ističući poseban značaj  višenamjenskog objekta za građane Petnjice, najavio je nastavak dobre dosadašnje saradnje  sa Ministartsvom rada i socijalnog staranja.

Događaju su, između ostalih, prisustvovali i pomoćnik direktora  Zavoda za zapošljavanje Crne Gore Isad Kurpejović,  generalni direktor Direktorata za socijalno staranje i dječju zaštitu Goran Kuševija, direktor Fonda PIO Dušan Perović, direktor Fonda za zdravstveno osiguranje Sead Čirgić i  kao i predstavnici brojnih institucija i centara.