Podrška preduzetništvu i malim biznisima: Pokrenut novi sajt www.zatvojbiznis.me

25/03/2021

Kroz partnerstvo Zavoda za zapošljavanje i UNDP-ja, pokrenut je novi veb sajt dostupan na linku www.zatvojbiznis.me

Veb sajt sadrži sveobuhvatne informacije o Programu grantova za samozapošljavanje, koji se finansira iz pretpristupnih fondova EU.

Program grantova za samozapošljavanje sprovodi Zavod za zapošljavanje Crne Gore, u saradnji sa Ministarstvom ekonomskog razvoja i Ministarstvom finansija i socijalnog staranja i predstavlja dio 18 miliona vrijednog Programa EU-CG za zapošljavanje, obrazovanje i socijalnu zaštitu.

Biznisima podržanim kroz ovaj program, UNDP pruža mentorsku podršku, i to kroz projekat Inkluzivna tržišta rada na Zapadnom Balkanu, koji finansira  Austrijska razvojna agencija. Kroz isti projekat, podržana je i izrada ovog sajta.

Posjetiocima će na jednom mjestu biti dostupne informacije o Programu i portalu, o programima podrške preduzetništvu, korisne informacije i savjeti za biznise, najčešće postavljena pitanja.

Takođe, na sajtu se nalaze i  uspješne priče biznisa koji su podržani kroz Program, koji su već dobili bespovratna sredstva iz fondova EU u iznosu od tri do 7.5 hiljada eura. Na sajtu su dostupni i kontakt podaci i iskustva korisnika, koji su kroz Program dobili priliku da svoje biznis ideje sprovedu u djelo i pokrenu posao.

Pokušaćemo da i na ovaj način informišemo sve građane i sva zainteresovana nezaposlena lica sa evidencije, koji su voljni da se otisnu u preduzetničke vode, o važnoj temi koja doprinosi smanjenju sive ekonomije i siromaštva, odnosno povećanju zaposlenosti, kroz otvaranje novih radnih mjesta.