Podrška sezonskom zapošljavanju mladih

14/03/2023

Upravni odbor Zavoda za zapošljavanje Crne Gore je na današnjoj sjednici, kojom je predsjedavao Dejan Vojvodić, donijela odluku o finansijskoj podršci Sajmu sezonskog zapošljavanja „Summer Job“ 2023, na osnovu koje će vršilac dužnosti direktora Zavoda potpisati Sporazum o poslovnoj saradnji sa Studentskim parlamentom Univerziteta Crne Gore.

Svjesni značaja razvoja turizma za privredu Crne Gore i zapošljavanja što većeg broja domaće radne snage na poslovima u oblasti smještaja i ugostiteljstva, Zavod za zapošljavanje Crne Gore u kontinuitetu realizuje aktivnosti na pripremi nezaposlenih za zapošljavanje i na posredovanju pri zapošljavanju.

Radno angažovanje mladih, jedan je od prioriteta razvoja Crne Gore, posebno u susret pripremama za implementaciju projekta Evropske unije „Garancija za mlade“.

Studentski parlament Univerziteta Crne Gore je organizator Sajma sezonskog zapošljavanja „Summer Job“, koji se tradicionalno organizuje jednom godišnje, a cilj je da se pruži prilika za zaposlenje i sticanje radnog iskustva mladim ljudima iz Crne Gore, studentima i maturantima, tokom ljetnje turističke sezone.

Zavod će, kao vodeći partner, pružiti finansijsku podršku Studentskom parlamentu Univerziteta Crne Gore u iznosu od 7.000 € radi podmirivanja dijela troškova organizacije sajma zapošljavanja „Summer job“ koji će biti održani u martu  u Podgorici i u Kotoru.