Potpisan protokol o bilateralnoj saradnji sa İŞKUR

20/11/2023

VD direktora Zavoda za zapošljavanje Gzim Hajdinaga i član Upravnog odbora Mevludin Dizdarević – učestvovali su na Forumu javnih službi za zapošljavanje, kojeg su organizovale Turska agencija za zapošljavanje/İŞKUR i Azerbejdžanska javna agencija za zapošljavanje/APEA uz podršku Izvršnog sekretarijata Svjetske asocijacije javnih službi za zapošljavanje/WAPES i Kancelarije Međunarodne organizacije rada/ILO za Tursku. Glavna tema foruma su bile osobe koje nisu u obrazovanju, zapoljšljavanju i obuci (NEET), kao i globalni i lokalni trendovi u rješavanju problema ove grupacije stanovnika. Forum je održan u Antaliji 16. i 17.novembra.

Boravak u Antaliji bila je prilika da VD direktora Zavoda gospodin Gzim Hajdinaga i direktor İŞKUR-a, gospodin Samet Güneş 16. novembra potpišu protokol o bilateralnoj saradnji ove dvije institucije, u cilju jačanja postojećih odnosa, razmjene znanja, iskustava i najboljih praksi u oblastima zapošljavanja i tržišta rada.

Tim povodom je VD direktora ZZZCG, gospodin Hajdinaga, izrazio zadovoljstvo što je  dosadašnja uspješna saradnja između ove dvije institucije ozvaničena i krunisana bileteralnim sporazumom. G. Hajdinaga je izrazio očekivanje da će znanje i iskustvo Turske pomoći Zavodu za zapošljavanje Crne Gore u prevazilaženju izazova pred kojima se nalazi.

VD direktora Gzim Hajdinaga se tokom boravka u Antaliji sastao i sa ministrom rada i socijalne zaštite Republike Turske, gospodinom Vedat Işıkhan-om. G Hajdinaga je iskoristio priliku da pozove ministra Işıkhan-a i njegov tim u radnu posjetu Zavodu za zapošljavanje Crne Gore i nadležnom ministarstvu, smatrajući da bi bliskija saradnja sa ministarstvom rad i socijalne zaštite Republike Turske bila itekako korisna u domenu zaštite prava turskih državljana na privremenom ili sezonskom radu u Crnoj Gori i građana Crne Gore u Republici Turskoj.