Poziv svim mladim zainteresovanim licima da konkurišu na “Your Job” obuku – Inkubatoru poslovnih ideja

09/10/2023

Direktor Zavoda za zapošljavanje Crne Gore g-din Gzim Hajdinaga zajedno sa predsjednikom Upravnog odbora Zavoda za zapošljavanje, g-din Dejanom Vojvodićem, danas je u prostorijama Zavoda ugostio dugogodišnjeg partnera, direktora Caritas Barske nadbiskupije, g-dina Marka Đelevića.

Tom prilikom, g-din Marko Đelević upoznao ih je sa novim projektom prekogranične saradnje BiH-CG, koji se finansira iz IPA i EU sredstava namijenjen mladima te je na ovaj način iskazano obostrano interesovanje.

Caritas Barske nadbiskupije I Biznis Sart up Centar Bar pozivaju mlade koji imaju poslovne ideje da se prijave na Your Job obuku Inkubator poslovnih ideja

Your Job projekt ima za cilj povećati mogućnosti zapošljavanja mladih u prekograničnom području Bosne i Hercegovine i Crne Gore

Projekt Your Job finansira Europska unija, a provodi ga Caritas Bosne i Hercegovine, u partnerstvu s Udruženjem za razvoj kompetencija „S.K.I.L.L.S.“, Fondacijom Biznis start centar Bar, Caritasom Barske nadbiskupije i Fondacijom Mozaik.

25 mladih od 18 do 35 godina iz BiH i Crne Gore  će biti odabrano za učešće na obuci “Inkubator poslovnih ideja” u Kolašinu (Crna Gora) od 8. do 10. 11. 2023.godine.

Troškove obuke i smještaja snosi organizator.

Prijave traju do 20. 10. 2023. godine do 16h na linku u Lonac.pro zajednici, a više detalja o javnom pozivu možeš pročitati ovdje. 

USLOVI I NAČIN UČEŠĆE

  • Pravo učešća imaju svi mladi od 18 do 35 godina iz programskog prekograničnog područja BiH-CG koji imaju poslovnu ideju ili registrovan start-up mlađi od 3 godine.
  • Iz Crne Gore se mogu prijaviti mladi iz: Tivta, Kotora, Herceg Novog, Nikšića, Danilovgrada, Kolašina, Šavnika, Plužina, Žabljaka, Pljevalja, Mojkovca, Petnjice I Berana.
  • Po javnom pozivu će biti odabrano 25 učesnika/ica iz BiH i Crne Gore za obuku – inkubator poslovnih ideja (obuka i mentorstvo o ključnim elementima poslovnog dizajna/modeliranja).
  • Stručnjaci unutar Startup studija Fondacije Mozaik će pregledati/ocijeniti prijave i odabrati najbolje ideje za narednu fazu.
  • U narednoj fazi, najuspješnijim učesnicima/icama će biti osigurana podrška za nabavku i održavanje osnovnih sredstava i opreme za rad u iznosu do 5.000 EUR. Tokom obuke mladi će naučiti kako pripremiti poslovni plan, koji će kandidovati na takmičenju za finansiranje. U skaldu sa  pravilima programa, svi uspješni kandidati ne mogu ostvariti mogućnosti direktne finansijske podrške, nego će projektni partneri ugovoriti usluge/opremu/radove potrebne za pokretanja poslovanja.  

Prijavni obrazac potrebno je popuniti najkasnije do 20. 10. 2023. godine do 16h u lonac.pro zajednici. 

Za sve dodatne informacije možeš kontaktirati: 

Kontakt osoba za CG: Marija Kolović, Caritas Barske nadbiskupije, projekt koordinator

Email: marija.kolovic@gmail.com
Telefon: + 382 66 150 909 

LINK za prijavu https://www.cognitoforms.com/MozaikFoundation/PRIJAVNIOBRAZAC 

Više informacija https://caritas.ba/hr/natjecaji/eu-ti-pomaze-pokrenuti-svoj-biznis/2227 

https://www.facebook.com/photo?fbid=805106554955322&set=a.490709529728361&locale=hr_HR