Predstavnici TIKE posjetili Zavod za zapošljavanje

02/10/2017

Predstavnici Turske Agencije za međunarodni razvoj i  koordinaciju (TIKA) boravili su danas, 2. oktobra, u radnoj posjeti Zavodu za zapošljavanje. Direktor Zavoda Suljo Mustafić primio je koordinatora TIKE za Crnu Goru Ahmeta Altuna i asistenta u Agenciji Merdana Krlića.

Tema razgovora direktora Mustafića i gospodina Altuna je saradnja Zavoda i Agencije i uspostavljanje veza sa sličnim institucijama u Turskoj.

Iskazana je spremnost od strane TIKE da pruže pomoć u organizovanju edukativnih radionica, obuka i studijskih posjeta za zaposlene u Zavodu za zapošljavanje. Drugi segment najavljene podrške je pomoć u organizovanju obuke nezaposlenih za deficitarna zanimanja, prevashodno za zanatske usluge.

Predstavnici TIKE ocijenili su Zavod značajnom institucijom, partnerom u svim razvojnim projektima, koji se tiču proizvodnje, a realizovaće se u narednom periodu sa ovom Agencijom.

Inače, TIKA je godinama prisutna sa nematerijalnom i materijalnom podrškom u Crnoj Gori i brojnim realizovanim projektima.