Šansa za 276 nezaposlenih sa evidencije kroz realizaciju dva programa

10/05/2022

Kroz dva programa Zavoda za zapošljavanje Crne Gore, »Osposobljavanje za rad kod poslodavca« i »Podsticaji za zapošljavanje« biće angažovano 276 nezaposlenih sa evidencije.

Odluke o izboru korisnika sredstava, odnosno izvođača programa, ukupne vrijednosti 894.710,25 € donio je Upravni odbor Zavoda za zapošljavanje na sjednici kojom je predsjedavala Hadži Vesna Vujošević.

Za realizaciju Programa »Osposobljavanje za rad kod poslodavca« izabran je 31 korisnik sredstava i kroz njega će biti angažovano 249 nezaposlenih lica, na period od najmanje šest mjeseci.

Za realizaciju Programa »Podsticaji za zapošljavanje« izabrano je 10 korisnika sredstava i kroz njega će biti angažovano 27 nezaposlenih lica, na period od tri mjeseca. 

Učešće Zavoda u finansiranju ovih programa na mjesečnom nivou, po učesniku, iznosi 568,07 €.

Zavod će finansijski podržati realizaciju programa u trajanju od tri mjeseca, za najviše tri lica kod jednog poslodavca – izvođača programa spremnog da sa učesnicima programa zaključi ugovor o radu u najkraćem trajanju od šest mjeseci.

S obzirom da sredstva planirana za realizaciju ovog programa neće biti utrošena u cjelosti, Zavod će ponovo raspisati konkurs za realizaciju ovog programa i time pružiti šansu i poslodavcima i nezaposlenima da iskoriste povoljnosti koje im Zavod pruža.