Saopštenje: Dio menadžmenta ZZZ sastao se sa Rožajkama koje čekaju naknade po osnovu rodjenja djece

24/05/2016

U Birou rada u Rožajama, u utorak, 24. maja, održan je sastanak predstavnika Zavoda za zapošljavanje sa predstavnicima podnosilaca zahtjeva za doživotnu naknadu majkama sa troje i više djece. U rožajski biro boravila je nadležna komisija Zavoda iz Podgorice.O pitanjima vezanim za ostvarivanje prava na naknadu, sa Rožajkama su razgovarala tri pomoćnika direktorice Zavoda: Danilo Vojinović, Goran Bubanja, Sanja Rabrenović, načelnici Milanka Radović i Jovan Kostić, savjetnica Ljiljana Nišavić, načelnica Područne jedinice Berane Branka Šćekić i šef Biroa rada Rožaje Hamid Kujević. Direktorica Zavoda za zapošljavanje Vukica Jelić, iz ličnih razloga, bila je spriječena da prisustvuje najavljenom skupu.

Po riječima članova komisije preostao je da se riješi još samo 41 zahtjev. Ti predmeti će još jednom biti provjereni. U narednih nekoliko dana Biro će uvjerenja o dužini čekanja na evidenciji dostaviti Centru za socijalni rad.

Inače, u opštini Rožaje podnešen je 1.371 zahtjev, a do danas uzdata je 1.330 uvjerenja.
Sve majke koje ne budu zadovoljne rješenjem Centra za socijalni rad mogu se žaliti Ministarstvu rada i socijalnog staranja i Upravnom sudu.