Saopštenje za javnost Upravnog odbora Zavoda za zapošljavanje

16/09/2021

Kroz Program “Obrazovanje i osposobljavanje odraslih u 2021.g.” biće angažovano 400 nezaposlenih lica sa evidencije Zavoda za zapošljavanje Crne Gore – odlučio je Upravni odbor Zavoda na sjednici održanoj 16. septembra, kojom je predsjedavala Hadži Vesna Vujošević.

Shodno Zakonu o posredovanju pri zapošljavanju i pravima za vrijeme nezaposlenosti Zavod će ove godine prvi put realizovati ovaj Program u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama.

Za njegovu realizaciju, shodno odluci UO, Zavod je opredijelio sredstva u iznosu od 200.000,00€. Pored navedenog, Zavod će finansirati i novčanu pomoć i troškove prevoza za polaznike programa.

Programsko angažovanje se odnosi na osobe sa evidencije Zavoda kojima je nedostatak znanja, vještina i kompetencija bila prepreka u zapošljavanju.

Programom se nastoji ovim licima omogućiti sticanje stručnih kvalifikacija i ključnih vještina i olakšati pristup tržištu rada odnosno zaposlenja.

Izvođači programa obrazovanja i osposobljavanja odraslih mogu biti organizatori obrazovanja, odnosno pravna ili fizička lica koja u skladu sa propisima kojima se uređuje oblast obrazovanja odraslih mogu da organizuju obrazovanje i osposobljavanje odraslih.

Narednih dana Zavod će pripremiti tendersku dokumentaciju i objaviti Javni poziv za izbor izvodjača programa “Obrazovanje i osposobljavanje u 2021.g.”, u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama na portalu javnih nabavki.