Drugi krug Programa stručnog osposobljavanja visokoškolaca

26/11/2019

Svi potencijalni korisnici Programa stručnog osposobljavanja lica sa stečenim visokim obrazovanjem koji su nakon prvog kruga elektronskog povezivanja poslodavaca i korisnika ostali bez mjesta za stručno osposobljavanje, odnosno poslodavca, imaju mogućnost da kroz drugi krug Programa koji će biti u periodu od srijede 27. novembra (10 časova) do petka 29. novembra (15 časova) biraju nekog od preostalih poslodavaca preko portala eUprave.

Takođe, korisnici koji su uspješno prijavljeni na Program stručnog osposobljavanja, a nijesu okončali prijavu, odabir poslodavca mogu izvršiti putem portala eUprave na stranici programa stručnog osposobljavanja.

Pravo na učešće u drugom krugu imaju samo već prijavljena lica, odnosno njih 242 koji u prvom krugu nijesu dobili poslodavca, odnosno koji nisu okončali prijavu. Oni će imati priliku da biraju neka od preostalih 8.696 slobodnih mjesta.

Kandidati će imati pravo da biraju poslodavce do petka 29. novembra 2019. godine do 15 časova u skladu sa propisanom procedurom.

Ove godine oglašeno je 11.613 slobodnih mjesta od čega 7.249 iz privatnog, a 4.364 iz javnog sektora.