Slovačka traži 150 radnika iz Crne Gore

23/12/2016

Za potrebe auto-industrije u Slovačkoj, Personalna agencija Labeo traži 150 radnika iz Crne Gore. Zavod za zapošljavanje poziva lica sa evidencije nezaposlenih, zainteresovana za rad u Slovačkoj, da se prijave svojim savjetodavcima u mjestu boravka. Riječ je o legalnim radnim migracijama.

Personalna agencija Labeo traži operatere proizvodnje i pomoćne radnike u automobilskoj industriji. Praksa nije potrebna, poslodavac obučava. Traže se radnici sa osnovnim obrazovanjem, zanatom, maturom, višim obrazovanjem.

Zarada je 650 eura bruto (neto 516), a nakon tromjesečnog probnog perioda 750 eura (neto 586). Obezbjeđen je besplatni smještaj i besplatni prevoz do i sa radnog mjesta. Smještaj je u zajedničkim prostorijama – tipa studentski dom.

      

Detalji iz kolektivnog smjestaja

Benefiti, kako je navedeno u ponudi: obezbjeđena socijalna i zdravstvena zaštita (stomatološka zaštita nije obezbjeđena), naknada u vidu ekstra plate po isteku 12-mjesečnog ugovora, ekstra plaćanje za prekovremene sate, božićni pokloni za njegovu/njenu porodicu, 30% sredstava za refundaciju avionske karte (u slučaju 12-mjesečnog ugovora i kartu treba da kupi naša kompanija).

Agencija pruža asistenciju pri vađenju viza, radnih dozvola, boravišnih dozvola, otvaranje žiro računa.

Datum početka rada  je 16. januar 2017.

Mjesto rada: Nove Mesto nad Vahom – Kocovce, Slovačka, u fabrici “Hella Automotive – Frontlihghting System“ na poslovima izrade dijelova za automobile.

Trajanje ugovora: 6-mjesečni i 12-mjesečni ugovori (u ovom slučaju plaćen godišnji odmor u trajanju od 20 dana).

Prva tri mjeseca obuka–obuka jedan mjesec, druga dva mjeseca – rad pod nadzorom. 6-mjesečni period – probni period, poslije toga će se produžavati ugovori.

Uslovi rada: 12-časovne smjene (prvog dana 12-časovna smjena, drugog dana 12-časova noćna smjena, nakon toga dva dana su slobodna – u skladu sa slovačkim zakonom).

Intervjui su planirani u Crnoj Gori od 9.- 13. januara 2017. Tada je predviđeno i potpisivanje Memoranduma o saradnji između Zavoda za zapošljavanje i Agencije »Labeo«, koja ima licencu resornog ministarstva Slovačke.