Slovačka traži radnike iz Crne Gore: Ponuda poslova u auto industriji

15/11/2016

Slovačkoj nedostaje radna snaga za potrebe automobilske industrije. Ambasador Slovačke u Crnoj Gori Roman Hloben ponudu zaposlenja Personalne agencije Labeo predstavio je direktorici Zavoda za zapošljavanje Vukici Jelić.

Naglašavajući prijateljske veze dvije države ambasador je izrazio očekivanja od nacionalne službe da provjeri motivisanost crnogoskih državljana za zaposlenje u Slovačkoj. Prema riječima ambasadora jezik nam je sličan i ne bi bio prepreka.

Direktorica Jelić istakla je da Zavod međunarodno posreduje u zapošljavanju u slučajevima kada država radnicima garantuje radno – pravni status. Crna Gora i Slovačka imaju potpisan Sporazum o socijalnom osiguranju.

Personalna agencija Labeo traži operatere proizvodnje i pomoćne radnike u automobilskoj industriji. Broj izvršilaca nije ograničen. Sa radom se može početi odmah. Praksa nije potrebna, poslodavac obučava. Traže se radnici sa osnovnim obrazovanjem, zanatom, maturom, višim obrazovanjem.

Obezbijeđen je smještaj i dodatak za hranu. Zarada je 650 eura bruto, a nakon tromjesečnog probnog perioda 720 eura. U ponudi su bonusi, dodaci za rad u smjenama, prekovremeni rad i praznike…

Direktorica Jelić insistira na uvidu u uslove života i rada u Slovačkoj i sigurnost radno – pravnog statusa.