Trodnevne radionice za nezaposlena lica iz Podgorice koja žele da apliciraju za Program grantova za samozapošljavanje

07/07/2020

Trodnevne radionice za nezaposlena lica sa evidencije Zavoda za zapošljavanje Crne Gore biće održane od 8. do 10. jula 2020. godine u multimedijalnoj sali Glavnog grada Podgorica, sa početkom u 10 sati.

Radionice su namijenjene nezaposlenima koji žele da apliciraju za Program grantova za samozapošljavanje za dodjelu bespovratnih sredstava iz fondova Evropske unije, od tri do 7.5 hiljada eura.

Na radionicama se mogu dobiti sve detaljne informacije o uslovima za predaju projektnog prijedloga, pisanju Biznis plana, smjernicama za uspješan start biznisa, troškovima poslovanja i slično.

Podsjećamo da je Zavod za zapošljavanje 12. juna 2020. godine objavio drugi Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za samozapošljavanje iz pretpristupnih fondova EU.

Pravo učešća, u ovom pozivu, ima svako nezaposleno lice koje je na evidenciji Zavoda, najmanje četiri mjeseca, na dan objave poziva.

Program, koji kofinansiraju Evropska unija i Vlada Crne Gore, je osmišljen kako bi se prevazišao finansijski jaz sa kojim su suočena lica bez dovoljnih finansijskih resursa i nedostatak znanja iz oblasti preduzetništva.

Za prisustvo radionicama potrebna je potvrda Zavoda za zapošljavanje.